السبت، 28 سبتمبر 2013

الفتة المصرية بالصلصة والتقلية








1- اغسلي اللحمة كويس، وحطيها لمدة 3 دقائق في ماء مغلي بحيث يغطيها، وبعد كده ارفعيها من المية، وبعد كده اغسلي الأرز كويس وصفيه من المية بتاعته. 2- سخني الماء في إناء على نار متوسطة، وضيفي إليها اللحمة والخضار والبهارات والملح والفلفل. 3- أول ما المية تبدأ في الغليان، قللي درجة الحرارة، وسيبي اللحمة على النار لمدة 45 دقيقة، لغاية ما اللحمة تستوي تماماً، مع مراعاة إزالة الريم من سطح الشوربة كل ما يظهر، وأول ما اللحمة تستوي طلعيها من الشوربة، وصفي الشوربة كويس 4- حطي السمنة في إناء آخر على نار متوسطة، وحمري الأرز لمدة 3 دقائق أو لغاية ما يتشرب تماماً بالسمنة، وبعد كده ضيفي كوبين ونصف مية، وممكن تخلطي المية مع الشوربة، وتبليه بشوية ملح، وسيبيه على النار لغاية ما يبدأ في الغليان، وبعد كده قللي النار، وغطي الإناء وسيبيه لمدة 20 دقيقة أو لغاية ما تتأكدي إنه استوى تماماً.





via حواء http://www.hawaa.com/2013/09/28/egyptian-sauce/

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق